Douanedienstverlening

Zeg niet zomaar douane-agent (soms ook nog aangeduid door de termen douane-expediteur, douaneagent, declarant, douanevertegenwoordiger of customs broker) tegen een douanedienstverlener.

De handelingen die moeten worden verricht om aan de douane-, accijns- en/of btw wetgeving te voldoen zijn aan een constante en steeds sneller gaande evolutie onderhevig.

Douaneformaliteiten zien er vandaag dan ook compleet anders uit dan pakweg een paar jaar geleden. Het handmatig papierwerk is thans bijna volledig vervangen door een papierloze omgeving voor de elektronische afwikkeling van douane- en handelstransacties middels het gebruik van informatie- en communicatietechnologie.
 
Waar de taak van een douane-expediteur als tussenschakel in het fysieke goederenverkeer nog voornamelijk bestond uit het voor rekening van zijn klant laten geldig maken van handmatig opgestelde in- en uitvoeraangiften alsook allerhande documenten door de douaneautoriteiten te laten viseren en stempelen, zorgt een douanedienstverlener er als professional in de douaneketen voor dat de douaneprocessen van zijn klant zonder fout en rationeel verlopen, volgt deze de recentste ontwikkelingen in het douanerecht op de voet op en bouwt hij mee aan efficiënte oplossingen die een digitale communicatie met de douaneautoriteiten waarborgen.
 
Ons team van software engineers, juristen en douanespecialisten met jarenlange ervaring in de douanewereld staan tot uw dienst!